top of page

IFSBLOG

ברוכים הבאים לסופר-בלוג שלנו! הכנו לכם מדריכים קצרים, הסברים מקצועיים, טיפים וכלים שיעזרו לכם להצליח. בין אם אתם שחקנים חדשים או וטרנים, כאן תמצאו תוכן פנטזי כחול לבן שיעזור לכם לנצח.

לראות מעבר לכוכבים – למה סופרסטארים הם לא תמיד הבחירה הנכונה כשזה מגיע לפנטזי?

  • אדם פלד
  • Sep 26, 2023
  • 4 min read

Updated: Aug 13, 2024

בעולם ההימורים הגבוהים של הNBA פנטזי, האפשרות של בחירת כוכבי-העל הגדולים לקבוצה שלנו היא לפעמים מפתה עד שאי אפשר לעמוד בפניה. המחשבה על שחקנים מרגשים כמו סטף, לברון, יאניס או יוקיץ' שעושים קסמים בעקביות על המגרש, גורמות לנו השחקנים להוציא את מיטב כספנו על השמות הגדולים, אבל הנה סוד קטן לחובבי פנטזיה: לפעמים, אלו דווקא הגיבורים "האפורים" שיכולים לספק לקבוצה שלנו לא פחות ערך, אם לא יותר. בפוסט זה, ננסה להבין מדוע הבחירה המתבקשת בכוכבי-העל של החיים האמיתיים בדראפט הפנטזי שלנו, היא לאו דווקא תמיד האסטרטגיה המושכלת ביותר, וכיצד דווקא הבחירה בקרב השחקנים הפחות זוהרים יכולה להוות גישה מנצחת. מוכנים? מתחילים!

למה לא 'לירות לכוכבים'?
#1 סכנת פציעה מתמדת:
כשזה מגיע לכוכבי ה-NBA הגדולים, סיכון הפציעה הוא דאגה מוחשית. אף שחקן, ללא קשר לסטטוס הכוכב שלו, אינו חסין מפציעות שעלולות לגרום לו לשבת בצד לתקופות ממושכות. העניין עם כוכבי-על הוא, שלאור עומס העבודה הרב והתחרות האינטנסיבית שלהם, הם אלו שנמצאים לרוב בסיכון גבוה יותר לבלאי של הגוף, ויחד עם זאת, היותם כוכבים גורמת לכך שהאינטרס של המועדונים הוא להגיע איתם בריאים לישורת האחרונה של העונה – הלא היא הפלייאוף. היות ופנטזי משחקים לאורך העונה הסדירה, הקבוצות מרגישות יותר בנוח לאפשר מנוחה לכוכבים הגדולים, וכל מתיחה, שריטה, או סתם רצף משחקי חוץ מתיש, הופכים עילה להשבתה. למעשה, הנושא הזה הפך להיות כ"כ בעייתי בשנים האחרונות, שבקיץ הזה החליטה הנהלת הליגה להוציא חוק חדש, הקובע שקבוצה לא רשאית לאפשר מנוחה לשני כוכבים במקביל באותו משחק, כאשר קבוצה שתאפשר מנוחה לשני כוכבים תהיה חשופה לקנסות גבוהים. החוק הזה ככל הנראה לא ימנע מהקבוצות לאפשר מנוחה לכוכבים, הן פשוט תצטרכנה להשקיע קצת יותר בתירוצים שהן מספקות לליגה, מה שבטוח הוא שהשקעת הבחירה המובילה שלנו בסופרסטאר, שעשוי לבלות חלק ניכר מהעונה ברשימת הפצועים, יכולה להפריע משמעותית לביצועים של קבוצת הפנטזי שלנו.

#2 המרדף אחר הערך החבוי:
סיבה משכנעת נוספת להימנע מהטירוף של הסופרסטארים היא שלעתים קרובות ניתן לרכוש שחקנים שאינם כוכבים גדולים במחיר מציאה בדראפט. בעוד שאחרים מתחבטים על השמות הגדולים שהם מעריצים, שחקנים נבונים שמחפשים את השחקנים ה"פחות סקסיים", יכולים לזכות בערך גבוה בשבריר מהעלות. כדורסל פנטזי מתגמל את אלה שחשפו אבני חן נסתרות שעולות על דירוג הדראפט החזוי המקורי שלהם. על ידי הקצאת הבחירות המובילות שלנו לכוכבים היקרים, אנחנו מסתכנים בהחמצה של שחקנים שיהוו תורמים יציבים וחשובים בעמדות וקטגוריות אחרות, או כאלה עם אפסייד גבוה שיכולים לעזור לאזן את הסגל שלנו. השחקנים הלא מוערכים האלה, עם מערכי הכישורים והעקביות הייחודיים שלהם, יכולים להתגלות כמרכיבים הכי חשובים בהבדל שבין קבוצת פנטזי נוצצת, לבין קבוצה שזוכה באליפות.
#3 חוסר עקביות:
אני יודע מה אתם חושבים עכשיו: כוכבי- על לא עקביים? הרי עקביות היא מה שהופכת אותם לכוכבים! אתם צודקים כמובן, אבל בעוד שכוכבי-על זוהרים בעקביות על המגרש בחיים האמיתיים, ביצועי הפנטזי שלהם יכולים להיות קצת פחות צפויים... הסופרסטארים הם לעתים קרובות המוקד של הקבוצות שלהם, מול קבוצות שיביאו עליהם שמירות כפולות, תשומת לב הגנתית מוגברת, וכאמור גם יזכו לימי מנוחה מזדמנים במהלך העונה. גורמים אלה יכולים לגרום ליצור שחקן פנטזי לא יציב, מה שיוביל דווקא לשפל בלתי צפוי כאשר אתה סומך על נקודות עקביות. אז נשים רגע את ניקולה יוקיץ' בצד, כי האיש כבר שנתיים רצוף מוכיח שהוא השחקן הכי טוב בפנטזי, ונראה שלא משנה מה קורה סביבו, הוא פשוט מגיע להחתים כרטיס בכל משחק כמו מכונה, אבל קחו לדוגמה שחקן כמו יאניס, שהיה נראה כמו באנקר ופתאום בעונה שעברה סיפק עונה ששמה אותו מחוץ לטופ 100 בדירוג הפנטזי העונתי! או קארל אנתוני טאונס שאחרי שתי עונות בטופ 10, פתאום דואג להיפצע, לחלות, או להיעדר מסיבות אישיות וכיום הוא שחקן שמי שבוחר בו לא עושה זאת בשקט נפשי. גם שחקנים שבכל משחק מנפקים מספרים מדהימים כמו סטף קרי וקווין דוראנט, כבר מזדקנים, ועולים למגרש פחות ופחות, מה שאומר שלמרות שבעולם האמיתי הם השחקנים הכי יציבים שיש, כשזה מגיע לפנטזי העקביות שלהם מוטלת בספק.

#4 איזון וחיבור הסגל:
ממש כמו בעולם האמיתי, גם הצלחה בכדורסל הפנטזי תלויה בבניית קבוצה מאוזנת היטב, עם חיבור ודינמיקה בסגל, כדי ליצור קבוצה המסוגלת להצטיין במספר קטגוריות סטטיסטיות במקביל. בעוד סופרסטארים נוטים להצטיין באספקטים היותר "סקסיים" של המשחק (למשל: נקודות, שלשות, ריבאונדים, ואסיסטים), אלו דווקא הגרזנים האפורים להם נזדקק בכדי לבנות סגל מגוון, שיאפשר לנו להתחרות גם בתחומים פחות נחשקים כמו חטיפות, אחוזים ואיבודים. שחקנים נוטים לייחס משמעות יתרה לקטגוריה אחת על פני אחרת, אולם בפנטזי כל קטגוריה יכולה לקדם אותנו לניצחון. מיקוד מוגזם בכוכבי-על, עלול לסנוור אותנו כך שנפספס היבטים חיוניים של מערך הפנטזי שלנו.

#5 ערך בטריידים:
ואם בכל זאת לא התאפקתם ובחרתם לשפוך את רוב התקציב שלכם על האולסטארים של הליגה, זכרו שכוכב-על יכול להיות לכם נכס מעבר לתפוקה שלו בסגל הנוכחי שלכם. סופרסטארים נושאים לעתים קרובות ערך משמעותי כשזה מגיע לטריידים, מה שמאפשר לנו לחזק היבטים אחרים של הסגל שלנו במידת הצורך. מי שמוכן לסחור בכוכבי העל שלו בתמורה לשחקנים יותר 'אפורים', יוכל לקבל נכסים יקרי ערך ועדיין ליהנות מביצועי פנטזי חזקים. כך תוכלו למשל לתת שחקן סיבוב ראשון בתמורה לשניים-שלושה שחקני סיבוב שני ושלישי, שיכולים להתאים לקבוצה שלכם יותר מאותו כוכב, ולאפשר לכם להחזיק בסגל עמוק, מגוון, ודיורבילי, שידע להיאבק מול כל קבוצה בליגה.
לסיכום:
כוכבי-העל האמיתיים ב NBA הם ללא ספק כישרונות פנומנליים, אבל תנסו לעמוד בפיתוי ולא לתעדף אותם באופן עיוור בדראפט הפנטזי שלכם. זכרו את המחיר היקר, סיכוני הפציעות, וסכנת ההשבתה. יצירת סגל פנטזי שמאזן בין הכוח של הכוכבים הגדולים לבין העומק, והערך הנסתר של השחקנים האפורים, יכול לעתים קרובות להיות המפתח להצלחה בפנטזי. אז ביום הדראפט, חשבו אסטרטגית ושקלו את כל הספקטרום של האפשרויות לפני שתבחרו את הסופרסטארים שלכם, ומי יודע, אולי כוכב-העל שלכם בכלל יהיה השחקן שהכי פחות ציפיתם לו?

Comments


bottom of page